A gyökércsakra az egyes számú csakránk, az életenergia nem megfelelő vagy felelőtlen használatával függ össze.

Vagy állandóan túl sok energiát adsz le, vagy nem használod fel meglévő energiáidat. Bármelyiket is végzed fizikai és lelki problémához is vezet. A jól működő gyökércsakra esetében megfelelően váltakozik az aktivitás és a nyugalom.

Fő okai a belső és külső stressz. De pénzügyi problémák, nem feldolgozott események, személyek, elengedéssel való nehézségek, családi gondok is ide tartoznak. 

Fizikai tünetei: aranyér, bélgyulladás, emésztési problémák, fogínygyulladás, fogproblémák, hasmenés, hátprobléma, reuma, izomgörcs, székrekedés, veseprobléma, alacsony-magas vérnyomás.

Lelki oldala: növeli a félelem érzetet, alvászavarok lépnek fel, kialakulhat súlyos depresszió, de ide tartozik a bizalom, bizalmatlanság, stabilitás.

Az alvatlanság, vagy ha nem tudod magad kipihenni, akkor az állandó adrenalin kiválasztás izomgyengeséget, kimerültséget, szívbetegséget, gyomorfekélyt és emésztési problémákat okoz. 

Ez a csakra ellenőrzi a veséket is. A mellékvese stabilizálja az emberi testet stressz helyzetben. Ez a mellékvesekéreg által kiválasztott hormonok, az adrenalin, a noradrenalin és a kortizon révén történik. Stressz esetén a mellékvesekéreg megnövekedett mennyiségű adrenalint választ ki. Ennek hatására több vér áramlik az izmokba, a szívbe, tüdőbe és az agyba. 

A csakra színe a piros.

Elhelyezkedése: A gerincoszlop alsó része. Végbélnyílás és a nemi szerv között, a farokcsonttal áll összeköttetésben és lefelé nyílik.

Ha a problémát szeretnéd kezelni fontos a nyugalom, pihenés, gyökércsakra hanganyagok, gyökércsakra meditáció. 

Régóta fennálló panasz esetén keress bizalommal!