A menstruáció elmaradása = Nőiség elutasítása

Amennyiben semmilyen szervi elváltozás nem áll a háttérben, illetve nem terhesség, és nem is változókor okozza a menstruáció elmaradását, úgy érdemes elgondolkoznod a háttérben meghúzódó lelki okokról. A női ciklus elmaradását ugyanis pszichoszomatikus tényezők is befolyásolhatják: a nőiség elutasítása, lelki blokkok is válthatják ki az állapotot. Amennyiben nőként valamilyen kellemetlen, megrázó esemény ért, szervezeted úgy reagálhat, hogy egyszerűen megszünteti a menstruációt.

Rengeteg dologhoz történéshez lehet kötni ezeket, okozhatja a menzesz elmaradását munkahelyi probléma vagy az a nyomasztó tudat – szerepkonfliktus -, hogy egy férfiak által dominált világban, az általuk megszabott feltételek között kell versenyképesnek maradnod. Ugyanakkor gyakran párkapcsolati probléma is állhat a háttérben: kiválthatja a vérzés elmaradását komolyabb, hosszan tartó konfliktushelyzet, stressz. Ilyenkor a szervezeted úgy értékeli a szituációt, hogy az adott – pszichés szempontból megterhelő – körülmények között jobb, ha nem esel teherbe, így elmarad a peteérés, illetve vele együtt a menstruáció is.

De ez akkor is létrejöhet ha nincs párkapcsolatod, de volt egy rossz tapasztalatod amit megéltél.

Nekem ugye régen felfázásom volt pont egy párkapcsolat miatt, ahogy ezeket oldottam semmi bajom azóta pedig hónapokig véres volt a vizeletem. 9 éve ezért léptem erre az útra és ez miatt lettem terapeuta, hogy másoknak is segítsek testileg lelkileg a helyes úton lépkedni.

Ha ilyen problémával küzdesz vagy bármilyen betegséggel szeretettel várlak egy egyéni konzultációra jelentkezni itt tudsz, a jelentkezés gombra kattintva.

Várlak szeretettel.