Bármi, amit teszel, az a te döntésed!

A napokban olvastam egy történetet, ami nagyon jól szemlélteti ezt, megpróbálom most átadni nektek.

Egy Béka:

Ha egy békát beleteszel egy vízzel feltöltött edénybe, és elkezded melegíteni a vizet, ahogy a víz hőmérséklete emelkedni kezd, a béka annak megfelelően állítja be testhőmérsékletét. A béka folyamatosan igazítja testhőmérsékletét a víz növekvő hőmérsékletéhez. Amikor a víz eléri a forráspontot, a béka már nem tud tovább alkalmazkodni.

Ekkor a béka úgy dönt, hogy kiugrik.

A béka megpróbál ugrani, de nem képes erre, mert minden erejét elvesztette a víz emelkedő hőmérsékletéhez való alkalmazkodás során.

A béka gyorsan elpusztul.

Mi ölte meg a békát?

Gondold át!

Tudom, hogy sokan mondjuk azt, hogy a forrásban lévő víz.

Ez nem így van.

Igazából a béka halálának oka a saját képtelensége volt, hogy eldöntse, mikor ugorjon ki.

Mindannyiunknak alkalmazkodnunk kell az emberekhez és a helyzetekhez, de fontos felismerni, meddig kell alkalmazkodnunk és mikor kell továbblépnünk. Van, amikor szembe kell néznünk a helyzettel és meg kell tennünk a megfelelő intézkedéseket.

Ha megengedjük az embereknek, hogy kihasználjanak minket fizikailag, érzelmileg, anyagilag, lelkileg vagy mentálisan, ezt továbbra is meg fogják tenni.

Döntsük el, mikor ugrunk!

Addig ugorjunk, amíg van még erőnk! Belegondoltál már abba mennyire káros az amikor túlterheled magad?

Érezted már azt amikor jelez a tested, de te csak továbbra is ugyan úgy cselekszel és egyszer csak történik valami baleset, vagy egy nagyobb betegség és kényszer pihit kell kivenned.

Mindig eldöntheted, hogy melyik utat választod, cselekedni egyedül te fogsz nem más.

Ha problémád van azzal , hogy nem tudsz nemet mondani vagy mindig másokat helyezel előtérbe szeretettel várlak egy kezelésre. Megtanulod , hogyan tudod magad előtérbe helyezni.

Hogyan mondj nemet másoknak, hogyan cselekedj úgy, hogy az számodra a legjobb legyen.

Várlak szeretettel.